Over Dianne te Mebel en Instituut Haar & Gezondheid

Instituut Haar & Gezondheid
is opgericht door Dianne te Mebel, maar wie is Dianne te Mebel eigenlijk? Hieronder een kort interview waarin Dianne vertelt over het ontstaan van Instituut Haar & Gezondheid.

De eerste vraag; wat is jouw achtergrond met natuur en milieu?

Dianne: Vroeger wilde ik graag dierenarts worden. Ik was gek van dieren en van de natuur. Ik heb de middelbare landbouw school gevolgd. Via deze school kon ik stage lopen in een kapsalon, deze kans heb ik toen aangegrepen. Er werd mij altijd verteld dat de landbouwschool zonde van mijn tijd was. Later is het muntje gevallen, ik ben een ondernemer die veel affiniteit heeft met de natuur. De landbouwschool was dus helemaal geen tijdverspilling. Ik heb hier al veel contact gehad met de natuur, ik heb veel zaden geplant en met mijn handen in de aarde gezeten.

Hoe ben je op het idee gekomen om met natuurlijke haarproducten te gaan werken?

In Oisterwijk kwam een klant met de vraag of ik haar wilde kleuren met Henna. Ik ben toen gaan experimenteren met ingrediënten. Ik maakte bijvoorbeeld gebruik van rode wijn en gemalen koffie. Ik merkte dat ik het erg leuk vond om hier mee te werken, de geur sprak mij erg aan. Bovendien merkte ik dat het kleurresultaat erg mooi was, het haar was ook gezond. Ik wilde altijd wel iets anders dan gewoon chemisch haarverven, maar ik wist niet wat dat moest zijn. Deze klant heeft mijn visie op haarverven veranderd.

Hoelang werkt u al met natuurlijke haarproducten?

Ik ben sinds 2002 actief. Sinds mijn komst naar Amsterdam ben ik helemaal overgegaan tot het gebruik van eigen natuurlijke haarproducten. Haarverzorging van Dianne te Mebel. Ook ben ik begonnen met het Henna Starterspakket. Dit is voor mij een hele nieuwe start geweest.

Wat is de reden dat je naar Amsterdam gekomen bent?

Mijn ogen waren geopend, werken met natuurlijke producten is wat ik wilde. Hier ligt mijn passie. Ik vond dat Oisterwijk niet de ‘place to be’ was. Amsterdam is een wereldstad. Hier lagen de kansen voor een hele nieuwe duurzame start. Dit is het ontstaan van Instituut Haar & Gezondheid.

Wat denk je dat jij kunt bijdrage aan het gebruik van natuurlijke haarproducten?

Ik heb mensen een mooi product te bieden wat 100% eerlijk is. Zowel het Henna Starterspakket als de haarverzorgingsproducten die we verkopen zijn geheel biologische en duurzaam. De producten zijn niet op dieren getest en zijn niet schadelijk voor het milieu. Er worden geen chemische stoffen in het milieu geloosd. Ik geef mensen de mogelijkheid om hun haar gezonder en mooier te maken op een eenvoudige en duurzame manier.

Waarom heb jij een online webshop opgezet?

Dit heb ik gedaan om beter bereikbaar te zijn. Mensen hoeven niet meer van ver te komen om deze producten te kopen of hun haar te verven. Via mijn webshop kunnen mensen gemakkelijk thuis vanaf de bank een hun gewenste producten bestellen. De drempel wordt zo verkleind voor mensen die niet in de buurt van Amsterdam wonen. Alle producten, inclusief het Henna Starterspakket, zijn gemakkelijk thuis te gebruiken. Bovendien maken mensen steeds meer gebruik van internet, des te meer reden voor het opzetten van een webshop!

Hoe zie jij het gebruik van natuurlijke haarproducten in de toekomst?

Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van natuurlijke producten. Er is alleen onduidelijkheid over echt natuurlijke producten en semi- natuurlijke producten. Dit is voor de consument erg verwarrend, ik ben van mening dat hier meer duidelijkheid over moet komen. Veel consumenten denken namelijk dat ze natuurlijke producten gebruiken, maar in werkelijkheid zitten er chemische stoffen in. Bovendien vind ik het echt onvoorstelbaar dat vrouwen nog steeds een haar kapot maken met chemische haarverf. Ik wil deze vrouwen laten zien dat het ook anders kan!

EKO-Keurmerk

http://www.eko-keurmerk.nl/EKOkeurmerk.aspx

Certified Natural Cosmetics

Ecocert

Proefdiervrij